Cukiniowy pasztecik!

Witam!
Ten przepis zrobił prawdziwą furorę wsród mojej rodzinki i znajomych! I teraz od dłuzszego czasu jest przekazywany z rąk do rąk, w rodzinach i między przyjaciółmi, a w wielu domach zadomowił się na dobre. Bardzo się z tego cieszę! I wcale mnie to nie dziwi, ponieważ ten pasztet jest naprawdę przepyszny!
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw. Jest tak delikatna i wszechstronna, że staje się składnikiem wielu potraw w mojej kuchni. Od słynnego leczo, poprzez cukinie pieczone, duszone, gotowane na parze, grillowane, placki z cukinii przepis TU, aż po rewelacyjne ciasto z cukinii. Młoda cukinia jest również pyszna na surowo – pokrojoną w cienkie plastry dodaję latem do sałatek.
Dzisiaj dzielę się z Wami tym świetnym przepisem na mój ulubiony pasztet z cukinii. Jest lekki, a jednocześnie sycący. Z dodatkiem zielonych sałat lub mizerii jest świetną propozycją na lekki obiad. Bez wyrzutów sumienia możesz sobie pozwolić na dokładkę! Świetne smakuje również na zimno. Uwielbiam również z sosem ze świeżych pomidorów lub z pysznym sosem grzybowym. Możliwości jest mnóstwo!
Ale pychota! Uwielbiam ten pasztet?
Smacznego! Proponuje zrobić na święta!
Z pewnością zrobię na Andrzejki.
Pychota!
Bardzo smaczne!🙂
Pychota!!!